סרטן הגרון

סרטן הגרון קרי אזור מיתרי הקול -LARYNX  אינו מחלה נדירה.

גילוי מוקדם של המחלה מביא להחלמה מלאה במרבית המקרים אך גם לרבים הנרפאים מהמחלה השלכות העלולות להיות חמורות ביחס לקול, נשימה, או בליעה.

התפתחות של סרטן הגרון היא תהליך שכרוך בגורמים רבים, אך כ -90 אחוזים ממקרי סרטן הראש והצוואר קשורים לחשיפה לגורמי סיכון ידועים, בראש ובראשונה עישון.  למעשנים סיכוי של פי 5 עד 35 פעמים יותר לפתח סרטן הגרון מאשר ללא מעשנים. מעל 90 אחוזים ממקרי סרטן הגרון הם סוג של סרטן הנקרא קרצינומה של תאי קשקש(SCC) ומעל 95 אחוזים מהחולים עםSCC גרון הם מעשנים.

אלכוהול הוא גורם סיכוןנוסף חשוב לסרטן הגרון בעיקר בכךשמגביר את ההשפעות של הטבק.

גורמי סיכון אחרים לסרטן בגרון כוללים וירוסים מסוימים, כגון וירוסהפפילומה (HPV)ויתכן גם רפלוקס חומצה.

סימנים ותסמינים של סרטן בגרון כוללים: צרידות מתקדמת או מתמשכת, קושי בבליעה או כאב מתמשך בבליעה, קשיי נשימה, כאב מקרין לאוזן, או גוש בצוואר. כל מי שסובל מסימנים או תסמינים אלה צריך להיבדק בהקדם ע"י רופאאף אוזן גרון.

אפשרויות הטיפול הראשוניות בסרטן הגרון כוללות ניתוח, הקרנות, כימותרפיה, או שילוב של טיפולים אלה. איבחון מוקדם מעלה משמעותית את סיכויי ההחלמה.  במרבית המקרים בהם עדיף טיפול ניתוחי אין צורך לכרות את הגרון כולו וישנם ניתוחים משמרים שניתן לבצע.  ביצוע ניתוחים מורכבים אלו דורש ניסיון רב אולם ניתן בעקבותיהם לשמור על תפקוד גרון סביר ואף מלא.